Halálos csábítás - részlet

Részlet a 2. fejezetből:

Átlépte a küszöböt, és beleszimatolt a levegőbe.
- Mi ez a szag?
Feeney villámgyorsan megpördült. Hosszúkás arcán meglepetés, és igen, gondolta Eve, bűntudat tükröződött.
- Semmi. Mi lenne?
Eve ismét szippantott egyet.
- Fánk. Itt valahol fánkot rejtegetsz.
- Hallgass el, hallgass már el - indult el sebesen Feeney az ajtó felé, és becsukta Eve mögött. - Azt akarod, hogy ránk szabaduljon az egész ENyÜ? - és mivel tudta, hogy a kilincs önmagában nem elég, a kulcsot is megfordította a zárban. - Mit akarsz?
   - Először is egy fánkot.
   - Nézd, Dallas, a feleségem elutazott valami szanatóriumba. Mostanság nem igazán találok otthon tisztességes kaját, csak némi tofut és dehidrált zöldséget. És ha egy férfi időnként nem ehet valami zsírosat vagy cukrosat, megsínyli a szervezete.
   - Egyetértek. Mint ahogy a többiek is egyetértenének. Adj egy fánkot.
   - A francba - állt vissza Feeney az AutoSéf elé, és kinyitotta az ajtaját. Odabent a kellemes melegben féltucatnyi fánk illatozott.
   - Mi a szent szar. Friss fánk.
   - Egy saroknyira innen van egy pék, ő minden reggel süt néhány tucat igazi fánkot. Tudod, mennyit kér el az a pofátlan alak egyetlen darabért?
   Eve villámgyorsan a sütemények felé kapott, kiragadott egyet az AutoSéfből, és beleharapott. - Bármennyit is kér, megéri - jelentette ki teli szájjal.
   - Csak ne verd nagy dobra. Ha csámcsogni kezdesz, a többiek ránk törik az ajtót - vett magának is egy fánkot Feeney, és élvezettelbeleharapott. - Senki sem akar örökké élni, vagy nincs igazam? Mondtam a feleségemnek, hogy hé, figyelj, zsaru vagyok, vagy mi. És a mi fajtánk napról napra szembenéz a halállal.
   - Nagyon is igaz. Lekvárod is van?
   De mielőtt Eve odanyúlhatott volna, Feeney becsapta az AutoSéf ajtaját.
   - Tehát ha egy zsaru folyamatosan életveszélyben él, kit érdekel, ha időnként jól telepumpálja cukorral és zsírral az artériáit?
   - Méghozzá nem is akármilyennel - nyalta le Eve az ujjaira tapadt cukrot. Gondolt rá, hogy kizsarol még egyet Feeneyből, de attól tartott, megfájdul a gyomra. - Az éjjel valaki nagyot csattant a járdán.
   - Leugrott az emeletről?
   - Nem igazán. Már halott volt, amikor átzuhant a korláton. Épp most várom a boncolási jegyzőkönyvet és a laborjelentéseket, de első ránézésre szexuális indokból elkövetett gyilkosságnak tűnik. Az a nő valami cyber-fickóval randevúzott. E-mail szerelem. A biztonsági kamera rögzítette az arcát, amikor bement és kijött az épületből, de az azonosítási kísérleteim eddig nem jártak eredménnyel. Arra szeretnélek kérni, hogy vizsgáld meg az áldozat számítógépét, és nyomozd le a gyilkosát.
   - Nálad van a gép?
   - Aha. Bizonyítékként lefoglaltam. Az áldozat neve Bryna Bankhead. Az akta száma H-78926
   - Majd ráállítok valakit.
   - Nagyon köszönöm - indult kifelé Eve, de az ajtóban megállt. Feeney, ha McNabot küldöd, megkérhetnéd rá... Hogy is mondjam... Megkérhetnéd, hogy viselkedjen egy kicsit kedvesebben Peabodyval.
   Feeney arcáról eltűnt a fánk varázsolta derű, és átadta a helyét a zavarnak.
   - Ó, Jézusom, Dallas.
   - Tudom, tudom. De ha nekem Peabody lelkét kell ápolgatnom, te is igazán foglalkozhatnál McNabbal.
   - Össze kellene zárni őket egy szobába, hogy újra felmelegedjenek az egymás iránti érzelmeik. 
    - Ezt a lehetőséget is érdemes megfontolni, de egyelőre hagyjuk későbbre. - Ha találtok valamit az áldozat gépén, azonnal értesítsetek.

Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

„Van egy holttestünk, amely úgy néz ki, mint az egyik nyomozó, egy ház tele hollywoodi hírességekkel, és egy médiagépezet, ami úgy fogja felfalni az egészet, mintha csokoládé lenne.”
#34 Halálos híresség

Hamarosan:

Népszerű bejegyzés

Archívum

Follow on Bloglovin