#18 Halálos válás

2059-et írunk. Ebben a jövőben összeütközésbe kerül a technológia az emberi természettel, és egy új számítógépes vírus válik a terrorizmus végső fegyverévé.
Reva Ewing, a titkosszolgálat egykori ügynöke, a Roarke Iparvállalat biztonsági szakértője egy kettős gyilkosság legfőbb gyanúsítottjává válik. Minden oka megvolt rá, hogy megölje a férjét, a híres művészt, Blair Bisselt. Mert megcsalta, ráadásul a legjobb barátnőjével. De Eve Dallas hadnagy, a nyomozás vezetője hisz Reva ártatlanságában. Az ösztönei azt súgják, hogy a gyilkosság helyszíne túlságosan megrendezett, és a válaszok a kérdéseire túlságosan nyilvánvalóak. És amikor mélyebbre ás, rájön, hogy csaknem abban a pillanatban, amikor a konyhakés az áldozat mellébe merült, a műterme ajtaján is megváltozott a zár kódja – és a számítógépén tárolt minden adatot szándékosan tönkretettek.
Roarke számára a számítógépes támadás jelenti az igazi fenyegetést. A jelek arra utalnak, hogy megkezdődött a rémálom, amire a cége titokban készült. Revával együtt részt vesz egy szigorúan titkos kormányprogramban, a Doomsday Groupban, amely azért alakult, hogy felvegye a harcot a hackerek legújabb nemzedékével. Ezek a lángeszű technoterroristák betörnek a bankok rendszereibe, és hatalmas összegeket rabolnak onnan, adatokat lopnak, számítógépeket rongálnak, és mindenkit megölnek, aki túl közel kerül a titkaikhoz. Eve-nek és Roarke-nak be kell szivárogniuk egy szigorúan titkos kormányszervezetbe, hogy a gyökerénél vegyék elejét a bajnak, mielőtt a vírus megfertőzné az egész vállalatot, majd az egész országot.

Könyvadatok:

Eredeti címe: Divided in Death (In Death series #18)
Magyar címe: Halálos válás
Megjelenés: 2004
Magyar megjelenés: 2005. július 28.

Oldalszám: 384

Idézetek:  

Ne sóhajtozzatok, szép hölgyek, ne sóhajtozzatok, 
A férfiak mindig becsapnak benneteket - W. Shakespeare 

A házasság kétségbeesett lépés - John Selden

Szereplőlista: 

Eve Dallas, Roarke, David Baxter, Ryan Feeney, Mavis Freestone, Nadine Furst, Leonardo, Ian McNab, Charlotte Mira, Delia Peabody, Summerset, Troy Trueheart, Jack Whitney,
→ visszatérő szereplők: Caro Ewing, Galahad, Charles Monroe, Morris, Harrison Tibble, Trina, Donald Webster,
→ kisebb karakterek: Blair Bissel, Reva Ewing, Deena Hornbock, Lamar, Chloe McCoy, Diesel Moore, Sibresky, Quinn Sparrow, Yoshi Tokimoto, 

→ egyéb karakterek: Carter Bissel, Siobhan Brody, Clemment, Marlie Drew, Jorgannsen, Felicity Kade, LaSalle, Nalley tiszt, Joseph Powell, Max Ricker, Sally Riser, Meg Roarke, Patrick Roarke, Richard Troy, 



'She screamed once. Something, someone slipped out of the shadows. She collapsed beside the dead who had betrayed her.'
Approaching her cheating husband and lying best friend, Reva Ewing is bent on revenge. But somebody got there first. In a desperate fight to prove her innocence Reva calls on the only man she can trust: Roarke, the roguish husband of Lieutenant Eve Dallas.
But the truth is messy: a complex artist, a long-lost brother, a deadly computer worm designed by terrorists - Eve and Roarke are dealing with a deeply volatile case where no one trusts a soul and everyone has their eye on a prize. And the murder is far from what it seems...
Berkley Mass Market Paperback: 2004/08
Share:

1 megjegyzés:

  1. Gördülékenyen megírt lendületes, izgalmas és rejtélyes történet.
    Újabb és újabb fordulatok viszik előre a cselekményt, meghökkentő végkifejlettel. Végre kicsit többet megtudhatunk benne Caro életéről is, aki az eddigi részekben, csak néha-néha bukkant fel. A volt titkosszolgálatos Reva nagyon érdekes és erős karakter benne. Kellemes szórakozást ígér minden rajongónak :)

    VálaszTörlés

„Van egy holttestünk, amely úgy néz ki, mint az egyik nyomozó, egy ház tele hollywoodi hírességekkel, és egy médiagépezet, ami úgy fogja felfalni az egészet, mintha csokoládé lenne.”
#34 Halálos híresség

Hamarosan:

Népszerű bejegyzés

Archívum

Follow on Bloglovin