Halálos utas

Eve Dallas hadnagy a New York-i kompon nyomoz egy eltűnt nő után. Ha nem ugrott a vízbe és nincs a fedélzeten, akkor vajon hol lehet? Mikor kifutott az élénk narancssárgára festett Hillary Rodham Clinton névre keresztelt komp, még nem tudták, hogy ez egy halálos utazás lesz ...

Könyvadatok: 

Eredeti címe: Missing in Death, The Lost Anthology
Magyar címe: Halálos utas
Megjelenés: 2009
Magyar megjelenés: 2010. november 9.

Oldalszám: 368

Idézetek:  

"- Mennyire fáj a feje?
- A rettenetes és a rohadtul között, félúton."

"Csak akkor nézett föl, amikor az ajtóban megjelent a macska. Summersettel a nyomában.
- Dolgom van - közölte kurtán, de amikor Summerset letett egy hatalmas csokoládétortát az asztalra, összevonta a szemöldökét. - Ez meg mi?

- Torta. Ezt mindenki tudja, akinek van egy csepp esze."

Szereplőlista: 

Eve Dallas, Roarke, Galahad, Ian McNab, Charlotte Mira, Delia Peabody, Summerset, Troy Trueheart, Jack Whitney,
→ visszatérő szereplők: Dickie Berenski, Harpo,
→ kisebb karakterek: Julian Chamain, Ivan Draski, Javis Drinkle, Carolee Grogan, Peter James Grogan, Steve Grogan, Will Grogan, Sara Hunning, Frank J. Plutz, Schuman, Jake Warren felügyelő,
→ egyéb karakterek: Dana Buckley, Catherine Delauter, Mylia Drasky, Dolores Gregory, Reeanna Ott, Alan Trendor, Vickie Trendor,
 


J. D. Robb's Missing in Death investigates a female tourist's disappearance during a ferry ride. Detective Eve Dallas wonders - if she didn't jump, and she's not on board, then where in the world is she?
Berkley Mass Market Paperback: 2009/11
Share:

1 megjegyzés:

  1. Bizony, a Halálos utas című rövid regényben, a New York-öbölben közlekedő Staten Island-i gyorsjárat, a híres Clinton asszonyságról kapta nevét. Aki szereti Eve Dallas történeteit, az most sem fog csalódni, legfeljebb csak a kevés oldalszám miatt, mivel az cirka 100 oldal.
    Spoiler-es rész következik!
    Nagyon kellemesen indult az egész regény: napsütés, öböl, hajó, turisták, család, orvos apa, anya, gyerekek. Már rögtön az elején megkedveltem a Grogan családot. Már önmagában Pete is egy élmény, aranyos kis kölyök. Körülbelül egy ilyen típusú kisfiút tudnék elképzelni Roarke és Eve mellé ... vagy mint Sean, esetleg Tiko (és itt be is vallom, hogy reménykedem benne, egyszer majd a jövőben talán örökbe is fogadják :) )
    Miután Pete anya, Carolee számba veszi a lehetőségeit és meghozza élete legrosszabb döntését, egy olyan ajtó előtt amire fel van írva "Műszaki hiba miatt zárva", arra gondoltam: nem(!) ezt nem teheti meg Robb, hogy megöleti Carolee-t akinek ilyen nagyszerű családja van. De az élet néha kegyetlen, még a regényekben is, így az anya bemegy a mosdóba ... A kisfiú pedig csak vár, és csak vár, majd megérkezik az apuka, utána egy nő, aki felfedezi a hatalmas vértócsát. Ezután Eve és Peabody motorcsónakkal szeli át a kikötőt, hogy a kompra érkezzenek a vízi rendőrség után ...
    A magyarul kiadott rövid történetek közül ez eddig a legjobb. Tetszett Jake Warren karaktere, de nem csak azért, mert ráhajtott Peabodyra ;) Ahogy pörögtek az oldalak, úgy engedtem ki a visszatartott levegőt ... A kedvencek közt a helye!

    VálaszTörlés

„Van egy holttestünk, amely úgy néz ki, mint az egyik nyomozó, egy ház tele hollywoodi hírességekkel, és egy médiagépezet, ami úgy fogja felfalni az egészet, mintha csokoládé lenne.”
#34 Halálos híresség

Hamarosan:

Népszerű bejegyzés

Archívum

Follow on Bloglovin