#21 Halálos származás

Eve Dallasszal, a New York-i rendőrség hadnagyával a Wilfred B. Icove Plasztikai és Kozmetikai Sebészeti Központban találkozunk ismét. Véresre vertek egy népszerű videosztárt – ő pedig közben megölte a támadóját.
A kihallgatást követően Dallas és Peabody meggyőződnek róla, hogy jogos önvédelemből cselekedett, ám mielőtt elhagynák az épületet, egy újabb eset hullik az ölükbe.
Dr. Wilfred B. Icove-ot holtan találják az irodájában. Ugyanúgy végeztek vele, mint az előző áldozattal: egyetlen szúrást kapott a szívébe. A helyszín vizsgálatából kiderül, hogy a professzort meggyilkolták. Dallas bérgyilkosra gyanakszik. A biztonsági rendszer felvételein egy káprázatosan gyönyörű nő lép be higgadtan a kapun, majd távozik: ő találkozott utoljára az orvossal.
A „dr. Tökéletesként” ismert, jámbor Icove a családjának és a munkájának szentelte az életét. A rendőrségi nyilvántartásban nem szerepelt. Dallas túlságosan is tisztának találja az előéletét. Tudja, valamit rejtegetett, és biztosra veszi, a fia, aki egyben az utódja is, tudja, hogy mit. Majd – akárcsak az apját –, az ifjabb dr. Icove-ot is meggyilkolják... Egy ugyanolyan, halálosan pontos szúrással.
Ki lehet az a titokzatos nő, és milyen kapcsolatban áll a jóságos orvosokkal? Eve a férje, Roarke segítségével követi legsötétebb ösztöneit, amelyek egyre inkább az Icove-ok múltja felé terelik. Rádöbben, hogy ezek az emberek mindenáron a tökéletességet akarták megteremteni – a természet törvényeit feszegették, a tudomány határmezsgyéjére tévedtek, embertelenül viselkedtek, és elveszítették a játszmát.
 

Könyvadatok: 
Eredeti címe: Origin in Death (In Death series #21)
Magyar címe: Halálos származás
Megjelenés: 2005
Magyar megjelenés: 2006. május 30.

Oldalszám: 384

Idézetek: 

A vér sűrűbb a víznél - John Ray
A pusztításnak, és a teremtésnek is megvan a maga ideje - T.S. Eliott

Szereplőlista:
Eve Dallas, Roarke, Ryan Feeney, Mavis Freestone, Nadine Furst, Leonardo, Ian McNab, Charlotte Mira, Delia Peabody, Summerset, Jack Whitney,
→ visszatérő szereplők: Dickie Berenski, Louise Dimatto, Galahad, Charles Monroe, Li Morris, Recsi, Cher Reo, Harrison Tibble, Trina, Recsi, Anna Whitney,
→ kisebb karakterek: Alise Brody, Connor Brody, Edward 'Ned' Brody, Maggie Brody, Donatella, Deena Flavia, Max Gaitor, James Hyer, Avril Hannson Icove, 'Ben' Icove, Wilfred B. Icove Jr., Sinead Lannigan, Otts tiszt, Pia, Carla Poole, Adam Quincy, Diana Rodriguez, Evelyn Samuels, Lee-Lee Ten,
→ egyéb karakterek: Siobhan Brody, Magdalene Cruz, Brian Delaney, Brianne Delaney, Myra Delaney, Dimitri Flavia, Jasmina Free, Wilfred B. Icove Sr., Maude Jacobs, Bridget O'Brian, Hector Rodriguez, Eva Hannson Samuels, Bryhern Speegal, Anna Trevani, Jonah Delecourt Wilson,
The latest novel from the backlist of J D Robb's addictive 'In Death' series featuring Eve Dallas.


The sickness came into the center of her belly and lay there like a tumor. They've been cloning girls. Not just messing with DNA. But creating them. Selling them.
The world famous cosmetic surgeon, Dr Wilfred Icove, has been found dead - a cold, brutal scalpel to the heart. He is a man with nothing to hide, but when Lieutenant Eve Dallas exposes Dr Icove's patient records, a distressing image appears.
Eve's trail leads to an exclusive boarding school for girls. A strange, isolated place where everything seems perfect. A little too perfect. And when the main benefactor turns out to be a genius geneticist, Eve readies an attack.
With the girls nearing perfection and the men nearing insanity, Eve suspects something truly horrifying is happening...
Berkley Mass Market Paperback: 2006/01
Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

„Van egy holttestünk, amely úgy néz ki, mint az egyik nyomozó, egy ház tele hollywoodi hírességekkel, és egy médiagépezet, ami úgy fogja felfalni az egészet, mintha csokoládé lenne.”
#34 Halálos híresség

Hamarosan:

Népszerű bejegyzés

Archívum

Follow on Bloglovin